BSTM sizlere natürel sızma zeytinyağı üretimi için özel olarak tasarlanmış iki faz dekantörü sunar. Bu ünite zeytinyağı ekstraksiyonu esnasında maksimum rasyo, aroma ve fenol elde edecek ve işlem esnasında herhangi bir sıcaklık artışı göstermeden arzu edilen sıcaklıklarda çalışacak şekilde üretilmiştir.
Uygulama:
BSTM Anta dekantör serisi, iki fazlı soğuk sıkım için geliştirilmiştir. 22°C’de, hiç su ilave edilmeden zeytin hamurunu katı ve sıvı fazlara ayırır.
Faydaları:
– Kolay bir şekilde sökülüp temizlik ve bakım işlemlerini kolaylaştırmak için özenle tasarlanmıştır.
– Aşınmaya karşı güçlendirilmiş parçalar sayesinde bakım aralıkları uzatılmıştır.
– Maksimum verim almak üzere yapılmış tasarım ile besleme pozisyonu ve faz akışı ayarlamaları, zeytin hamurunun dekantörün içerisindeki rotasının uzatılması için özel olarak tasarlanmıştır.
– Kullanımı ve ayarlanması kolay bir tasarım tercih edilmiştir. – Kasnak değiştirilerek istenilen diferansiyel elde edilebilir.
Çalışma Prensibi:
Dekantör üniteleri, zeytin hamurunun başarılı bir şekilde katı ve sıvı fazlara ayrışmasından sorumludur. Zeytin hamuru, hareketli bir giriş borusu ile konveyörün içinden beslenir ve bu boru sayesinde istenen yerden konveyörün içine hızlandırılarak aktarılır. Sistem, tek motor tahriklidir. Konveyör dış borusunun dönme hızı (diferansiyel hız), motor devir hızları ve kasnak çapları ile ayarlanabilir. Zeytin hamuru beslemesi, değişken pompa hızları ile kontrol edilerek zeytinyağının berraklığı optimize edilebilir.
Tasarım:
Bu dekantör ünitesi, en verimli ve berrak şekilde zeytinyağı elde etmek amacıyla tasarlanmıştır. İşlenen zeytin çeşidine veya elde edilmek istenen yağa göre farklı konveyör tasarımları ve farklı diferansiyel hızlarda çalışma olanağı mevcuttur. Temizlik ve servis işlemlerini kolaylaştırmak için konveyörün rahatça çıkarılabileceği bir tasarım tercih edilmiştir. Dekantörü çalıştıran 1 adet motor bulunmaktadır.
Teknik Çizimler
Teknik Özellikler